Vegetarische paella met groene asperge, courgette & artisjok

5/5(1 stemmen)
Bent u op zoek naar een vegetarisch paella recept? Probeer onderstaand recept zelf en wij zijn heel benieuwd naar jullie mening! Door de jaren heen hebben wij veel aanvragen binnen gekregen of wij ook een recept hadden om paella te maken zonder vlees en/of vis. Dit is in Spanje niet heel gebruikelijk maar in deze tijd niet meer dan normaal. Daarom hebben wij na veel testen onderstaand recept online gezet. Deze paella bevat veel groente, barst van de smaak en is gezond!

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede groente bouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

 

Heeft u het vegetarische paella recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept Afdrukken
Vegetarische paella met groene asperge, courgette & artisjok
Een rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Groenteboer / Supermarkt
  • 1 Liter Groente bouillon
  • 1 bos Groene asperges In stukken van 2 cm
  • 3 stuks Artisjok In partjes
  • 1 stuk Courgette in blokjes
  • 1 stuks Grote ui gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook gesnipperd
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1 bos Bladpeterselie fijngehakt
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogde Spaanse pepertjes verpulverd
  • Olijfolie naar wens
  • Peper naar wens
  • Zout naar wens
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Groenteboer / Supermarkt
  • 1 Liter Groente bouillon
  • 1 bos Groene asperges In stukken van 2 cm
  • 3 stuks Artisjok In partjes
  • 1 stuk Courgette in blokjes
  • 1 stuks Grote ui gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook gesnipperd
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1 bos Bladpeterselie fijngehakt
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogde Spaanse pepertjes verpulverd
  • Olijfolie naar wens
  • Peper naar wens
  • Zout naar wens
Instructies
  1. Snipper en snijd de ui, knoflook, de paprika’s, artisjok, courgette en groene asperge
  2. Verhit olie in de paella pan en bak alle asperge en de artisjok ligbruin en haal vervolgens uit de pan
  3. Bak vervolgens de courgette, ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  4. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  5. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  6. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  7. Decoreer de paella na 13 minuten met de asperge en de artisjok en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  8. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  9. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!
Notities

Bomba rijst is een hoogwaardig soort rijst die minder snel doorkookt en zacht wordt en daardoor een soort van “al dente” blijft waardoor deze rijst zeker de beste keuze is voor paella gerechten.

Alleen te verkrijgen in onze webshop www.happypaella.nl.

 

Zwarte sofrito is een product dat uitsluitend in Spanje te koop is en natuurlijk via onze webwinkel. Het is een concentraat van langdurig gefruite ui in olijfolie en zorgt voor een  heerlijke intense smaak, kleur en geur. Alleen te verkrijgen in onze webshop www.happypaella.nl, wij importeren zelf dit product.

 

Bouillon van vis of kip, groente of gemixt. In Spanje en in onze webwinkel worden diverse soorten kant en klare ambachtelijk bereidde bouillon’s verkocht. Dit is een product dat in een gemiddelde spaanse supermarkt een belangrijk schap inneemt aangezien de spanjaarden bouillon (caldo) in vele gerec hten gebruiken.

 

Socorrat is het “aanbaksel”, zeg maar het korstje dat ontstaat door het aangebakken/gratineren van het laatste vocht aan de zijkanten en bodem van de pan en wordt zéér gewaardeerd door vele paellaliefhebbers.


Arroz caldoso
is een variant van paella waarbij je meer bouillon gebruikt maar exact dezelfde bereidingstijd (15 minuten) toepast. Het verschil met een gewone “droge” paella is dat arroz caldoso  “nat”  blijft en je het bijna met een lepel zoi kunnen eten.

 

Citroen op tafel of de partjes in de paella gestoken of aan de rand van de paella pan. Niet alleen ter decoratie maar ook om over de paella (naar persoonlijke smaak) uit te persen.

Bent u overtuigd van het gezonde vegetarische paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij raden u aan om de volgende ingrediënten te gebruiken: paella rijst / arroz bomba, paella kruiden en het geheime ingrediënt van Happy Paella sofrito.

Foto’s van Happy Paella klanten:

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het was jammer dat jullie geen groente bouillon meer op voorraad hadden, deze heb ik uiteindelijk zelf gemaakt maar de vegetarische paella was heerlijk. Het gezelschap was erg enthousiast.

    Ik had er door de vegetarische paella nog wat witte asperge extra gedaan.

    5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken