Paella leren maken op zijn Spaans

Workshop Koken In Amsterdam

Wie denkt aan de Spaanse keuken heeft al snel paella in gedachten. Een van die buitenlandse gerechten die juist in Nederland Kookworkshop Amsterdampopulair zijn omdat wij Hollanders dol zijn op eenpansgerechten. Een beetje exotisch dus, maar vooral erg praktisch. Grote kans dat je dus al wel eens paella gemaakt hebt, of het op zijn minst gegeten hebt. Maar wil je écht goed paella leren maken? Volg dan onze kookworkshop in Amsterdam.

Koken met context

Maar wat is dat dan precies, échte paella maken? Vanzelfsprekend heeft dat natuurlijk met ingrediënten en bereidingswijze te maken. Paella is een streekgerecht dat vele lokale varianten kent. Er is dus niet één manier om paella te maken. De creatieve kookliefhebber kan zich dus helemaal uitleven op zijn eigen recept, wat meestal in goede aarde valt bij onze cursisten. Maar het belangrijkste aan paella wordt door ons praktisch ingestelde Hollanders soms over het hoofd gezien: het sociale aspect van paella maken. Onze kookworkshop in Amsterdam bKookstudio Amsterdamesteedt daar natuurlijk volop aandacht aan. Echt paella maken, leer je alleen binnen de culturele context van het gerecht. En cultuur en context krijg je in onze kookstudio in Amsterdam volop mee.

Paella maken is bij uitstek een sociaal gebeuren. Waar de recepten in Spanje van dorp tot dorp verschillen, is dat sociale aspect overal hetzelfde. Mensen gaan er samen de hele dag voor zitten en bereiden eten voor heel veel mensen. Zowel het maken als het eten heeft een belangrijke sociale functie. Onze paella kookworkshop in Amsterdam is dan ook vooral gezellig en sociaal, met volop aandacht voor bijgerechtjes, tapas en varianten. Terwijl je in onze kookstudio in Amsterdam werkt aan je eigen variant van paella, laat je geen minuut ongebruikt. Zonder druk of haast, want paella is bij uitstek een gerecht dat je ontspannen kunt klaarmaken.

Wat je leert van onze workshop koken in Amsterdam

Aan het einde van de kookworkshop in onze kookstudio in Amsterdam weet je hoe je zelf een overheerlijke paella kan maken. Volgens authentiek Spaans recept, of juist een eigen variant. Maar je weet ook hoe je samen lekker paella kan koken en kan samen met vrienden of familie een heerlijk dagje koken plannen, met vanzelfsprekend een overheerlijke afsluiting.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 085 2012 283 of stuur een e-mail naar info@happypaella.nl.

Zoeken