Recept paella mixta met langoustine, mosselen, inktvis en kip

4.75/5(4 stemmen)
intro over recept

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

 

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept Afdrukken
Recept paella mixta met langoustine, mosselen, inktvis en kip
Blinde Paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Visboer / Supermarkt
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet in stukjes snijden
  • 8 stuks Langoustine
  • 16 stuks Mosselen spoelen
  • 200 gram Inktvis marineren
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes snijden
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • ½ theelepel Bladpeterselie Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1 stuk Gedroogd spaans pepertje verpulveren tussen de vingers
  • 1 scheut Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Visboer / Supermarkt
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet in stukjes snijden
  • 8 stuks Langoustine
  • 16 stuks Mosselen spoelen
  • 200 gram Inktvis marineren
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes snijden
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • ½ theelepel Bladpeterselie Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1 stuk Gedroogd spaans pepertje verpulveren tussen de vingers
  • 1 scheut Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht
Instructies
  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur en laat de pan heet worden. Doe er een scheutje olijfolie in als de pan warm is. Zodra de pan heet is doe je de mosselen in de pan en doe je de deksel er direct op en laat het geheel 1-4 minuten op hoog vuur stomen. Na 1-2 minuten zijn alle schelpen open en zet je direct het gas weer uit. Hierna doe je de mosselen in een brede bak zodat ze kunnen afkoelen. Zodra afgekoeld haal 50% van de lege schelpen uit de bak en gooi doe weg. De rest gebruik je voor garnering straks op de paella.
  3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  5. Zet de paella pan op het vuur en verhit olie in de en bak de langoustine bruin. Haal ze uit de pan en leg apart.
  6. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan. Haal ze uit de pan en leg apart.
  7. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet
  8. Schuif de kip naar de rand en bak de inktvis ringen aan en schuif het naar de rand van de pan
  9. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans pepertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  11. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  12. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  13. Decoreer de paella na 13 minuten met de langoustine, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  14. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  15. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

BenPaella ingredientent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Happy Paella sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto’s van Happy Paella klanten:

Paella recept mixta Happy Paella

Het eerste paella filmpje dat Happy Paella gemaakt heeft

Bij de opstart van Happy Paella hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken