Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis

5/5 (2 stemmen)

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

 

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept Afdrukken
Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis
Als visliefhebber is dit een paella om je vingers bij af te likken. Rijk gevuld en pure smaken! Probeer het zelf want alleen dan zult u proeven wat wij bedoelen.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Visboer / Supermarkt
  • 1 kilo Mosselen
  • 1 kilo Kokkels
  • 16 stuks Gamba's
  • 200 gram (netto) Inktvis
  • ½ stuks Rode paprika
  • ½ stuks Rode paprika
  • 1 stuks Groene paprika
  • 1 stuks Grote ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 bos Bladpeterselie
  • 2 stuks Citroen
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Visboer / Supermarkt
  • 1 kilo Mosselen
  • 1 kilo Kokkels
  • 16 stuks Gamba's
  • 200 gram (netto) Inktvis
  • ½ stuks Rode paprika
  • ½ stuks Rode paprika
  • 1 stuks Groene paprika
  • 1 stuks Grote ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 bos Bladpeterselie
  • 2 stuks Citroen
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Instructies
  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de kokkels in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer twee derde van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  3. Zet nogmaals een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  4. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  5. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  6. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  7. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  8. Bak de inktvis ringen aan en schuif ze naar de rand van de pan
  9. Voeg de paprika blokjes, ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Voeg de visbouillon (Caldo Pescado) toe samen met de Sofrito, Carmencita kruiden, het gekneusd Spaans pepertje. Breng het geheel aan de kook
  11. Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
  12. Nu kun je de paella garneren met de gamba’s, kokkels, mosselen en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje.
  13. Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
  14. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

BenPaella ingredientent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Happy Paella sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto’s van Happy Paella klanten:

Paella recept mixta Happy Paella

Het eerste paella filmpje dat Happy Paella gemaakt heeft

Bij de opstart van Happy Paella hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Afgelopen weekend heb ik een paella met vis gemaakt volgens dit recept. Ik heb het starterspakket paella ingrediënten aangeschaft en ik moet zeggen, het was echt heerlijk.

    Het was nog even spannend met de levering want die had een dag vertraging maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Jullie hebben er een nieuwe klant bij!

    groetjes

    5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken