Recept Paella Mixta Met Gamba’s, Mosselen, Inktvis, Verse Chorizo En Kip

Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip

Happy paella heeft met veel zorg en liefde dit paella recept ontwikkeld. Wij zijn continue bezig geweest om dit recept te verbeteren en uiteindelijke de beste smaakbeleving te creëren. Door andere mensen te laten proeven en hun mening te vragen zijn we heel ver gekomen naar het optimale authentieke Spaanse paella recept. Zelfs mensen die niet van paella houden reageren met veel enthousiasme als zij dit recept van paella proeven, er word zelfs een tweede keer opgeschept door deze mensen. Dat is één van de kenmerken van dit paella recept, hij is toegankelijk, smeuïg en echt een verwennerij voor de eter.

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is!

Hieronder een aantal reacties van een van onze klanten:

15 mei 2015

Ik moet eerlijk zijn. Ik was geen grote fan van Paella. Vroeger heb ik het wel eens gegeten in Spanje en eigenlijk flink ziek van geworden. Na deze slechte ervaring heb ik nooit meer paella durven eten. Na een zomer in Spanje kwam ik op een feestje waar ze heerlijke paella maakte. Sindsdien ben ik verkocht. Ik was druk op zoek naar de ingrediënten die daar in Spanje ook in het recept werd gebruikt, eigenlijk zijn tot voor kort niet te krijgen in Nederland. Eindelijk heb ik een website gevonden waar ik deze belangrijke ingrediënten kan kopen. Het leuke aan Paella is dat het voor iedereen is, het kan met vlees, vis of een combinatie eventueel ook vegetarisch als je goede sofrito gebruikt. Ik ben verkocht. Ik heb maar één tip; paella koken is niet moeilijk, lekkere paella koken wel. Neem er de tijd voor.

Bedankt Happy Paella!

Groeten Daphne de Vrede

27 juni 2016
Afgelopen weekend tijdens het buurtfeest indruk gemaakt met de nieuwe paella brander, paella pan en starterspakket van Happy Paella. Uitzonderlijk goede ingrediënten en de heldere en smakelijke recepten maakten ons feest helemaal af. Een kind kan de was doen, complimenten! Een aanbeveling voor iedereen die de Spaanse keuken een warm hart toedraagt. Jan Heeremans

30 augustus 2016

Betreft het starterspakket
De ingrediënten bepalen de kracht van de kok. De kok ontvangt de complimenten, de ingrediënten verdienen de complimenten. Wij ontvingen veel complimenten dit weekend! Mvg niels K.

Lees onze blogs voor handige paella tips!


Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip

Een rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Visboer / Supermarkt
  • 16 stuks Gamba's
  • 1 kilo Mosselen
  • 200 gram(netto) Inktvis in ringetjes of blokjes snijden
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet In stukjes (wij adviseren kippendijenfilet, het is malser en heeft een betere smaak)
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje verpulveren
  • Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Visboer / Supermarkt
  • 16 stuks Gamba's
  • 1 kilo Mosselen
  • 200 gram(netto) Inktvis in ringetjes of blokjes snijden
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet In stukjes (wij adviseren kippendijenfilet, het is malser en heeft een betere smaak)
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje verpulveren
  • Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht
Instructies
  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  5. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  6. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  7. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo
  8. Bak de inktvis ringen aan en schuif het vlees en de inktvis naar de rand van de pan
  9. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  11. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  12. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  13. Decoreer de paella na 13 minuten met de gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  14. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  15. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!
Zoeken