Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip
Een rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!
  • MaaltijdHoofdgerecht
  • KeukenSpaans
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Visboer / Supermarkt
  • 16stuks Gamba’s
  • 1kilo Mosselen
  • 200gram(netto) Inktvisin ringetjes of blokjes snijden
  • 300gram Kip dij filet of kipfiletIn stukjes (wij adviseren kippendijenfilet, het is malser en heeft een betere smaak)
  • ½stuks Rode paprikain reepjes
  • ½stuks Rode paprikain blokjes snijden
  • 1stuks Groene paprikain blokjes snijden
  • 1stuks Grote uisnipperen
  • 2tenen Knoflookfijn snipperen
  • 1bos Bladpeterseliefijn gehakt
  • 2stuks CitroenIn partjes snijden
  • ½theelepel CurrypoederKoop goede currypoeder
  • ½theelepel Gedroogde RozemarijnOf verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1stuks Gedroogd spaans pepertjeverpulveren
  • Olijfolienaar eigen inzicht
  • Pepernaar eigen inzicht
  • Zoutnaar eigen inzicht
Instructies
  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  5. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  6. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  7. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo
  8. Bak de inktvis ringen aan en schuif het vlees en de inktvis naar de rand van de pan
  9. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  11. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  12. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  13. Decoreer de paella na 13 minuten met de gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  14. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  15. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!