Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis
Als visliefhebber is dit een paella om je vingers bij af te likken. Rijk gevuld en pure smaken! Probeer het zelf want alleen dan zult u proeven wat wij bedoelen.
  • MaaltijdHoofdgerecht
  • KeukenSpaans
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Visboer / Supermarkt
  • 1kilo Mosselen
  • 1kilo Kokkels
  • 16stuks Gamba’s
  • 200gram (netto) Inktvis
  • ½stuks Rode paprika
  • ½stuks Rode paprika
  • 1stuks Groene paprika
  • 1stuks Grote ui
  • 2tenen Knoflook
  • 1bos Bladpeterselie
  • 2stuks Citroen
  • 1stuks Gedroogd spaans pepertje
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Instructies
  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de kokkels in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer twee derde van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  3. Zet nogmaals een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  4. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  5. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  6. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  7. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  8. Bak de inktvis ringen aan en schuif ze naar de rand van de pan
  9. Voeg de paprika blokjes, ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Voeg de visbouillon (Caldo Pescado) toe samen met de Sofrito, Carmencita kruiden, het gekneusd Spaans pepertje. Breng het geheel aan de kook
  11. Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
  12. Nu kun je de paella garneren met de gamba’s, kokkels, mosselen en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje.
  13. Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
  14. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!