Recept Paella Vlees Met Iberico Ribbetjes, Verse Spaanse Chorizo En Kip

Recept paella vlees met Iberico ribbetjes, verse Spaanse chorizo en kip

Lees onze blogs voor handige paella tips!


Recept paella met Iberico ribbetjes, chorizo en kip

Paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. Het Iberico varken is een echt Spaans product van top kwaliteit, het vlees is boterzacht en heel smaakvol.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Supermarkt
  • 500-750 gram (Iberico) varkens karbonades Snij ze per ribbetje los
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet in stukjes
  • 1/2 stuks Rode paprika in reepjes
  • 1/2 stuks Rode paprika in blokjes
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1/2 theelepel Curry poeder Koop goede curry poeder
  • 1/2 theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuk Gedroogde Spaanse pepertjes verpulveren
  • 1 scheut Olijfolie naar eigen inzicht
  • Zout naar wens
  • Peper naar wens
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Supermarkt
  • 500-750 gram (Iberico) varkens karbonades Snij ze per ribbetje los
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet in stukjes
  • 1/2 stuks Rode paprika in reepjes
  • 1/2 stuks Rode paprika in blokjes
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1/2 theelepel Curry poeder Koop goede curry poeder
  • 1/2 theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuk Gedroogde Spaanse pepertjes verpulveren
  • 1 scheut Olijfolie naar eigen inzicht
  • Zout naar wens
  • Peper naar wens
Instructies
  1. Snipper de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Kruid de kipdij filet met peper, zout, ½ knoflook, curry en olie.
  3. Kruid de karbonades met peper, zout, olie en evt. rozemarijn
  4. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de karbonades rondom bruin
  5. Haal ze uit de pan en fruit nu even de reepjes rode paprika voor de garnering
  6. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo samen
  7. Schuif het vlees naar de rand en voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe. Bak dit een aantal minuten goed door
  8. Meng het geheel door elkaar en voeg daarbij de kipbouillon (caldo pollo) toe samen met de Sofrito, de Carmencita paella kruiden, de rozemarijn en de gekneusde Spaanse pepertjes. Breng het geheel aan de kook
  9. Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
  10. Nu kun je de paella garneren met de karbonades en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje
  11. Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
  12. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!
Zoeken