Recept paella met Iberico ribbetjes, chorizo en kip
Paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. Het Iberico varken is een echt Spaans product van top kwaliteit, het vlees is boterzacht en heel smaakvol.
  • MaaltijdHoofdgerecht
  • KeukenSpaans
Porties Prep Tijd
4personen 30 minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30 minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Happy Paella Webshop
Slager / Supermarkt
  • 500-750gram (Iberico) varkens karbonadesSnij ze per ribbetje los
  • 300gram Kip dij filet of kipfiletin stukjes
  • 1/2stuks Rode paprikain reepjes
  • 1/2stuks Rode paprikain blokjes
  • 1stuks Groene paprikain blokjes
  • 1stuks Grote uisnipperen
  • 2tenen Knoflookfijn snipperen
  • 1bos Bladpeterseliefijn gehakt
  • 2stuks CitroenIn partjes snijden
  • 1/2theelepel Curry poederKoop goede curry poeder
  • 1/2theelepel Gedroogde RozemarijnOf verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1stuk Gedroogde Spaanse pepertjesverpulveren
  • 1scheut Olijfolienaar eigen inzicht
  • Zoutnaar wens
  • Pepernaar wens
Instructies
  1. Snipper de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Kruid de kipdij filet met peper, zout, ½ knoflook, curry en olie.
  3. Kruid de karbonades met peper, zout, olie en evt. rozemarijn
  4. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de karbonades rondom bruin
  5. Haal ze uit de pan en fruit nu even de reepjes rode paprika voor de garnering
  6. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo samen
  7. Schuif het vlees naar de rand en voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe. Bak dit een aantal minuten goed door
  8. Meng het geheel door elkaar en voeg daarbij de kipbouillon (caldo pollo) toe samen met de Sofrito, de Carmencita paella kruiden, de rozemarijn en de gekneusde Spaanse pepertjes. Breng het geheel aan de kook
  9. Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
  10. Nu kun je de paella garneren met de karbonades en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje
  11. Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
  12. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!